ua en ru

Фондові торги В США 21 лютого закрилися зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 21 лютого закрилися зниженням провідних індексів на тлі несприятливих макроекономічних даних.

Фондові торги в США 21 лютого закрилися зниженням провідних індексів на тлі несприятливих макроекономічних даних.

В останній робочий день тижня відбулася публікація останніх даних по продажах існуючих будинків в США в січні. За даними Національної асоціації рітейлерів, показник знизився порівняно з попереднім місяцем на 5,1% і склав 4,62 млн будинків. Результат виявився гіршим від прогнозу: аналітики очікували зниження показника лише на 4,3%.

Трохи раніше макроекономічні дані також стали неприємним сюрпризом для інвесторів. Першою поганою новиною стала доповідь по індексу ділової активності в виробничому секторі промисловості КНР: індекс PMI в лютому 2014 р. склав 48,3 пункту, що виявилося істотно нижче консенсус-прогнозу аналітиків на рівні 49,4 пункту. Дані PMI у ряді країн Європи і самій єврозоні, опубліковані після доповіді по Китаю, також розчарували аналітиків. Всі ці дані змушує гравців вибирати більш обережні стратегії.

Почався рік поки все ще залишається непростим для всіх трьох американських індексів. Гравці сповнені сумнівів щодо темпів і ефективності відновлення американської економіки та інших економік світу.

На корпоративному фронті котирування виробника електроніки і Hewlett-Packard знизилися на 1,3%, навіть незважаючи на те, що квартальні фінансові результати перевищили очікування аналітиків.

До офіційного відкриття торгової сесії результати своєї фінансової діяльності за IV квартал і весь 2013 р. оприлюднив провайдер супутникового телебачення Dish Network. Прибуток в IV кварталі 2013 р. зросла на 38% - до 288 млн дол. проти 209,1 млн дол. роком раніше. Чистий прибуток за весь 2013р. досягла 807 млн дол., що еквівалентно прибутку в 1,76 дол./акція. Звіт компанії вразив аналітиків: її котирування зростають на 1,5%.

Котирування дискаунтовой системи Priceline.сom піднялися на 2,5% після того, як компанія відзвітувала про зростання прибутку, превзошедшем прогнози аналітиків.

Ринкова капіталізація книжкової компанії Barnes and Noble злетіла на 5,4% після того, як стало відомо про намір інвестиційної G Asset Management придбати значний пакет паперів книжкового рітейлера.

Котирування інвестиційної Berkshire Hathaway піднялися на 0,2%. Трохи раніше агентство Business Wire, що спеціалізується на публікації прес-релізів компаній і належить Berkshire Hathaway, заявило, що не буде працювати з високошвидкісним трейдером.

За підсумками торгової сесії 21 лютого 2014 р. індекс Dow Jones знизився на 29,93 пункту (-0,19%) - до 16103,30 пункту, індекс S&P опустився на 3,53 пункту (-0,19%) - до 1836,25 пункту, а індекс Nasdaq - на 4,13 пункту (-0,10%) - до 4263,41 пункту.