ua en ru

Фондові торги В США 25 лютого закрилися зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 25 лютого закрилися зниженням провідних індексів, чому чимало сприяло охолодження після попереднього торгового дня ралі, а також макроекономічна інформація, оприлюднена в день торгів.

Фондові торги в США 25 лютого закрилися зниженням провідних індексів, чому чимало сприяло охолодження після попереднього торгового дня ралі, а також макроекономічна інформація, оприлюднена в день торгів.

Сприятливою новиною стала доповідь по індексу цін на житло від Standard & poor's і Case-Shiller. За підсумками грудня 2013 р. показник індексу виріс в річному численні і склав 13,4%. Аналітики очікували значення індексу на рівні 13,3%. У місячному вирахуванні ціни на житло в США в грудні знизилися на 0,1%, що співпало з прогнозами аналітиків. Свіжі дані по індексу споживчої довіри в США виявилися куди менш оптимістичними. У лютому показник досяг позначки в 78 пунктів, у той час як аналітики очікували, що значення індексу складе 80 пунктів проти 79,4 пунктів у попередньому місяці.

На корпоративному фронті котирування ритейлера, що спеціалізується на товарах для дому, Home Depot зросли майже на 4% і продовжили зростання в ході продовженій сесії. Приводом для цього став звіт компанії, опублікований до офіційного торгового старту. Згідно з його матеріалів, показник продажів за квартал знизився на 3% - до 17,70 млрд дол проти прогнозованих аналітиками 17,91 млрд дол. Чистий прибуток за звітний період склав 1,01 млрд дол, що еквівалентно 73 центів на акцію компанії. Аналітики Thomson Reuters, очікували, що прибуток на акцію складе 71 цент. Таким чином, результати Home Depot перевершили очікування ринку щодо прибутку, але дещо поступилися з продажу.

Котирування ще одного рітейлера, що відзвітували напередодні, macy's піднялися на 6% і продовжили зростання в ході продовженій сесії після того, як компанія відзвітувала про впевнене зростання продажів у святковий період. Чистий прибуток за IV квартал склав 811 млн дол, або 2,16 дол на акцію компанії. В аналогічному кварталі роком раніше прибуток становила лише 1,83 дол на акцію.

Ринкова капіталізація виробника смартфонів BlackBerry зросла майже на 8%. Приводом для цього стали чутки про те, що одна з технологій компанії може бути застосована для виробництва автомобілів Ford. Ця технологія дозволить "прив'язати" автомобіль до смартфону його власника. Незважаючи на сприятливі новини останніх днів, Blackberry залишається в досить складному становищі і, на думку багатьох експертів, продовжує втрачати позиції на швидко розвивається ринку виробників смартфонів.

Котирування виробника електрокарів Tesla злетіли на 13,9% на тлі інформації про те, що Morgan Stanley підвищив ціновий орієнтир по паперах компанії. Котирування банку JPMorgan , навпаки, просіли на 1,7%, після того, як компанія оголосила про скорочення робочих місць.

За підсумками торгової сесії 25 лютого 2014 р. індекс Dow Jones знизився на 27,48 пункту (-0,17%) - до 16179,66 пункту, індекс S&P опустився на 2,49 пункту (-0,13%) - до 1845,12 пункту, а індекс Nasdaq - на 5,38 пункту (-0,13%) - до 4287,59 пункту.