ua en ru

Фондові торги В США 4 лютого закрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 4 лютого 2014 р. закрилися підвищенням провідних індексів.

Фондові торги в США 4 лютого 2014 р. закрилися підвищенням провідних індексів. Переламавши негативну динаміку, провідні індекси нарешті вирвалися в "зелене" поле: індекс Dow Jones виріс більш ніж на 70 пунктів, S&P 500 і Nasdaq також відзначилися відчутним підвищенням.

Поточний рік видався для індексів далеко не найлегшим: з початку 2014 р. Dow Jones знизився майже на 7%. Один із серйозних ударів по динаміці індексів було завдано 3 січня, коли ключові макроекономічні показники не вразили інвесторів і не виправдали очікувань Wall Street. Фахівці висловлюють надію на те, що протягом року індекси виправив і знову повернуться до висхідній динаміці, компенсуючи втрати, понесені на початку 2014 р.

Котирування акцій високотехнологічної компанії Microsoft завершили торгову сесію зниженням на 0,3% після впевненого підйому на тлі призначення новим виконавчим директором компанії Сатьї Наделлы - в минулому віце-президента підрозділу Microsoft по "хмарних" систем і корпоративного програмного забезпечення (ПО). С.Наделла, відомий як передовий спеціаліст, вніс величезний внесок у розвиток "хмарного" напрями в бізнесі компанії. Також стало відомо, що засновник компанії Білл Гейтс покидає пост голови ради директорів Microsoft, щоб зайняти посаду технологічного радника.

Виробник товарів класу "люкс" Michael Kors відзначився позитивною динамікою. Його папери додали в ціні більше 17% і досягли історичного максимуму. Приводом для такої позитивної динаміки став звіт компанії, згідно з яким її прибуток за квартал перевищила очікувану.

Котирування акцій оператора мережі ресторанів KFC Yum! Brands за підсумками торгів злетіли майже на 8,9%. На сприятливу динаміку триває працювати звіт компанії, опублікований раніше. Yum! Brands повідомила про прибуток, що перевищило очікування аналітиків.

Котирування проблемного рітейлера J.C.Penney закрили торги зниженням на 10%. На відкритті торгів котирування компанії відзначилися зростанням на тлі повідомлення компанії про підвищення показника порівнянних продажів у святковий період.

Котирування оператора соцмережі коротких повідомлень Twitter завершили торгову сесію зростанням на 1,6%. В ході продовженій сесії папери Twitter подешевшали на 0,2%. Інвестори перебувають в очікуванні: вже 5 лютого Twitter вперше опублікує свій фінансовий як публічна компанія. Документи на первинне розміщення акцій (IPO) Twitter було подано 4 жовтня 2013р., а вже 8 листопада 2013р. за підсумками торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі вартість акцій сервісу мікроблогів зросла на 73% щодо IPO. Ціна однієї акції до кінця торгів склала 44,90 дол. Загальна кількість угод склала 117 млн.

Папери високотехнологічної компанії ARM Holdings за підсумками торгів втратили в ціні 4,4%, після того як компанія оприлюднила свій звіт за IV квартал 2013р., згідно з яким її виручка виявилася нижче очікуваної.

За підсумками торгової сесії 4 лютого 2014 р. індекс Dow Jones підвищився на 72,44 пункту (+0,47%) - до 15445,24 пункту, індекс S&P виріс на 13,31 пункту (+0,76%) - до 1755,20 пункту, а індекс Nasdaq - на 34,56 пункту (+0,86%) - до 4031,52 пункту.