ua en ru

У США на відкритті фондових торгів 29 січня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 29 січня очікується підвищення провідних індексів. Вся увага інвесторів сьогодні буде прикута до центробанків світу.

На відкритті фондових торгів в США 29 січня очікується підвищення провідних індексів. Вся увага інвесторів сьогодні буде прикута до центробанків світу на тлі засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США.

Сьогодні гравці чекають результатів чергової зустрічі ФРС, де, швидше за все, буде прийнято рішення про подальше скорочення програми "кількісного пом'якшення" (QE3), яка довгий час слугувала надійною опорою американській економіці.

За результатами попереднього засідання профільного комітету ФРС було прийнято рішення про першому скороченні стимулюючих заходів. Сума викупу казначейських облігацій і іпотечних цінних паперів, яка раніше становила 85 млрд дол., була знижена на 10 млрд дол. - до 75 млрд дол. Нове засідання може призвести до нового урізання. Ряд аналітиків вважають, що програма QE3 може остаточно бути згорнута вже до кінця поточного року. Також прогнозується, що за результатом найближчого засідання QE3 буде скорочено ще на 10 млрд дол. - до 65 млрд дол. в місяць.

Також інтереси інвесторів до банківського сектора зумовлені рішенням, прийнятим Центробанком Туреччини, який різко підвищив процентні ставки для утримання курсу стрімко слабшає ліри. Ставка за кредитами "овернайт" була піднята з 7,75% до 12%, базова ставка РЕПО була збільшена з 4,5% до 10%. Центробанк Індії також здивував інвесторів, піднявши ключову процентну ставку до 8%. Турецька ліра, як і індійська рупія, і аргентинський песо сильно втратили в ціні на тлі очікування скорочення QE3.

Очікувана торгова сесія пройде на досить сприятливому тлі. Провідні європейські індекси відзначилися зростанням в середньому на 1% на відкритті торгів, у той час як японський індекс Nikkei за результатами сесії піднявся на 2,7%.

В полі корпоративних новин на сьогодні заплановані звіти авіабудівної компанії Boeing, американської хімічної компанії Dow Chemical і авіакомпанії Jetblue. Всі вони звітуватимуть до офіційного відкриття торгів.

Вже після торгового старту про результати своєї діяльності за квартал повідомлять оператор соцмережі Facebook і компанія по розробці і дослідженню бездротових засобів зв'язку Qualcomm.

Станом на 13:33 за київським часом 29 січня 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones підвищилися на 10,00 пункту (+0,06%), на індекс S&P - ростуть на 0,6 пункту (+0,03%), на індекс Nasdaq - підвищуються на 12,50 пункту (+0,36%).