ua en ru

У США на відкритті фондових торгів 3 лютого очікується бічний рух індексів

На відкритті фондових торгів в США 3 лютого очікується бічний рух індексів із загальною тенденцією до зниження. Сигналів, що свідчать про відновлення ринку, немає.

На відкритті фондових торгів в США 3 лютого очікується бічний рух індексів із загальною тенденцією до зниження. Сигналів, що свідчать про відновлення ринку, немає. Біржі все ще не можуть оговтатися від раніше понесених втрат, а інвестори налаштовані досить песимістично. Протягом січня Dow Jones втратив більше 5%, продемонструвавши найгіршу динаміку з січня 2009 р., індекс S&P знизився більш ніж на 3%, а високотехнологічний Nasdaq зменшився майже 2%.

На макроекономічному фронті сьогодні інвестори ознайомляться з даними за грудень 2013 р. по витратах на будівництво. У листопаді Міністерство торгівлі США повідомило, що витрати на будівництво зросли на 1%, що стало найбільшим показником з березня 2009 р. По грудню аналітики прогнозують більш скромну динаміку - зростання на 0,2%. Показник демонструє позитивну динаміку вже вісім місяців поспіль. Крім того, стануть відомі дані по індексу ділової активності PMI у виробничому секторі економіки США за січень. Також важливими для інвесторів стануть доповіді провідних автовиробників, які відзвітують про свої продажі за минулий місяць.

В полі корпоративних новин після офіційного завершення торговельної сесії за результатами фінансової діяльності за квартал відзвітує оператор мережі ресторанів Yum! Brands. За підсумками останнього кварталу 2012 р. прибуток на акцію Yum! Brands склала 0,83 дол. За підсумками IV кварталу 2013 р. аналітики прогнозують аналогічний показник на рівні 0,80 дол./акція.

Крім того, після офіційного завершення торгів "розкриються" американська нафтогазова компанія Anadarko Petroleum Corp., медична технологічна компанія CareFusion Corp., аналітична D&B, спеціалізується на морепродуктах харчова компанія Sysco Corp., а також страхова компанія Torchmark.

Торги відкриються на досить слабкому загальному тлі. Провідні американські індекси завершили попередній тиждень значним зниженням. Перший торговий день цього тижня в Японії також закінчився зниженням провідного індексу Країни вранішнього сонця майже на 2%. Nikkei втратив 1,98%. Фондові торги в Європі відкрилися в "червоній" зоні на тлі очікування макроекономічних даних - публікації індексу PMI за січень для цілого ряду європейських країн. Початок року було найгіршим для індексів як мінімум з 2010 р.

Станом на 13:02 за київським часом 3 лютого 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones знижуються на 10,00 пункту (-0,06%), на індекс S&P - на 2,50 пункту (-0,14%), на індекс Nasdaq - на 5,50 пункту (-0,16%).