ua en ru

В Японії фондові торги 9 квітня завершилися зниженням Nikkei на 2,1%

Фондові торги в Японії 9 квітня завершилися зниженням Nikkei на 2,10% на тлі зміцнення ієни і розчарування інвесторів щодо рішення Банку Японії і послідував за засіданням виступу глави Харухіко Куроди.

Фондові торги в Японії 9 квітня завершилися зниженням Nikkei на 2,10% на тлі зміцнення ієни та розчарування інвесторів щодо рішення Банку Японії та послідував за засіданням виступу глави Харухіко Куроди.

Напередодні результати засідання Банку Японії розчарували інвесторів: на ньому не було прийнято рішення по зміні грошової бази, який передбачав ряд аналітиків. Японські регулятори визнали, що підвищений з 1 квітня податок із продажів має деякий дестабілізуючий ефект для економіки, Банк Японії, волів утриматися від прийняття будь-яких заходів у справі зміни свого поточного політичного вектора.

Прихильність Банку Японії своїм поточним курсом позитивно вплинула на ієну, зміцнілу на тлі цих заяв, що в свою чергу дало негативний ефект на котирування крупних експортерів.

Папери Canon Inc. подешевшали на 1,01%, акції Ricoh Co. Ltd. втратили в ціні 1,8%, ринкова капіталізація Fujifilm Holdings скоротилася на 4,3%, котирування Panasonic Corporation просіли на 2,7%.

Котирування великих автовиробників-експортерів продемонстрували схожу динаміку. Акції Toyota Motor втратили в ціні 3,1%, папери Nissan Motor Co. подешевшали на 2,6%, в той час як ринкова капіталізація Honda Motor Co. скоротилася на 0,6%.

Котирування мережевого ритейлера FamilyMart Co. просіли майже на 7% після того, як мережевий оператор оприлюднив свій прогноз по прибутку, який, однак, розчарував аналітиків.

Котирування Yahoo Japan Corp., навпаки зросли на 3%. Позитивній динаміці котирувань інтернет-компанії сприяло повідомлення газети Nikkei про те, що портал планує використовувати китайську платіжну систему Alipay.

За підсумками торгів 9 квітня 2014 р. індекс Nikkei знизився на 2,10% і склав 14299,69 пункту. Долар США знизився на 0,89 ієни, курс становить 102,04 єни за 1 дол.